Kalender 2024

De kalender is gepubliceerd in een nieuwsbericht. Op deze pagina tref je het filmprogramma voor zover dat bekend is voor dit jaar.

Klik hier op de kalender om alle data van filmvoorstellingen voor 2024 te raadplegen. 

Kalender 2024

Reserveren

Ga naar de reserveringspagina om een plaats voor de film te reserveren. Let er op dat het nog niet altijd mogelijk is om een plaats digitaal te reserveren. Dit is vooral van toepassing op films wat verder in de toekomst. Voor de films opgenomen op de pagina van het filmprogramma (klik hier) is het mogelijk te reserveren. Houdt dus de website in de gaten. Via de nieuwsbrief en updates wordt je aanvullend geinformeerd wanneer de reservering mogelijk is. 

Reserveren


Anatomy of a Fall (Justine Triet) - extra film


9 januari 2024

Film

In deze met de Palme d'Or bekroonde psychologische thriller wordt een gevierde schrijfster berecht wanneer haar man uit hun afgelegen chalet om het leven komt. Wat begint als een moordonderzoek wordt al snel een aangrijpende reis naar de diepten van een destructief huwelijk.

Locatie

Kinepolis, zaal 2 


Das Lehrerzimmer (Ilker Çatak)


16 t/m 18 januari 2024

Film

De Duitse film DAS LEHRERZIMMER is een meeslepend schoolklasdrama, waarin regisseur İlker Çatak een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt.

Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak (Leonie Benesch) werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid?

Actrice Leonie Benesch zet een indrukwekkende prestatie neer als Carla Novak. De film won de Duitse Filmprijzen voor (onder andere) Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice, en is de Duitse Oscarinzending van dit jaar.

Locatie

Lievekamp, Rabozaal


The Banshees of Inisherin - extra film


23 januari 2024

Film

The Banshees of Inisherin speelt zich af op een afgelegen eiland voor de westkust van Ierland en volgt levenslange vrienden Pádraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson), die in een impasse terechtkomen wanneer Colm onverwachts een einde maakt aan hun vriendschap. Een verbijsterde Pádraic, bijgestaan ​​door zijn zus Siobhán (Kerry Condon) en de onrustige jonge eilandbewoner Dominic (Barry Keoghan), probeert de relatie te herstellen en weigert nee als antwoord te accepteren. Maar de herhaalde inspanningen van Pádraic versterken alleen maar de vastberadenheid van zijn voormalige vriend, en wanneer Colm een ​​wanhopig ultimatum stelt, escaleren de gebeurtenissen snel, met schokkende gevolgen.

Hoofdrollen: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon, Barry Keoghan

Regie: Martin McDonagh

Locatie

Kinepolis, zaal 2 


Blue Jean (Georgie Oakley) - extra film


30 januari 2024

Film

Bleu Jean is het indrukwekkende speelfilmdebuut van de Britse regisseur en scenarioschrijver Georgia Oakley. De film laat zien dat er voor iedereen plaats is in de wereld. Ook als de samenleving obstakels opwerpt, kun je leren jezelf te zijn. Jean (Rosy McEwen) is gymdocent op een middelbare school. Het is 1988 en de regering van Thatcher neemt een wet aan, die de promotie van homoseksualiteit verbiedt (Clause 28).
Op school is Jean niet open over haar seksualiteit. Zo ver is ze zelf nog niet, maar deze nieuwe wet maakt het nu ook onmogelijk. Door de komst van een nieuwe leerlinge wordt Jean uiteindelijk toch gedwongen keuzes te maken. Bleu Jean werd geselecteerd voor het Giornate degli Autori-programma van het Filmfestival van Venetië, waar het bekroond werd met de Publieksprijs. De film won vier British Independent Film Awards, waaronder die voor de Beste Hoofdrol en Beste Debuterend Scenarioschrijver.

Locatie

Kinepolis, zaal 2 


Perfect Days (Wim Wenders)


6 t/m 8 februari

Film

Hirayama lijkt volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als toiletreiniger in Tokio. Buiten zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek en voor boeken. En hij houdt van bomen en maakt er foto's van. Een reeks onverwachte ontmoetingen onthult geleidelijk meer van zijn verleden. Een diep ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen.

Locatie

Lievekamp, Rabozaal


The Integrity of Joseph Chambers - extra film


20 februari 2024

Film

Clayne Crawford schittert als Joseph Chambers, een verzekeringsverkoper die voor het eerst alleen op hertenjacht gaat, wanneer zijn ervaren vriend te ziek is om met hem mee te gaan - in een poging de vaardigheden te verwerven die nodig zijn om voor zijn gezin te zorgen in geval van een ongeluk. Apocalypse. Met ook Jordana Brewster, Jeffrey Dean Morgan en Michael Raymond-James.

Locatie

Kinepolis, zaal 2 


DalVa (Emmanuelle Nicot) - extra film


27 februari

Film

Dalva is 12 jaar oud, maar kleedt zich, doet make-up op en leeft als een vrouw. Op een avond wordt ze plotseling uit het huis van haar vader verwijderd.
In eerste instantie weerzinwekkend en volkomen onbegrijpelijk ontmoet ze Jayden, een opvoeder, en Samia, een tiener met een sterk karakter. Dalva lijkt dan een nieuw leven aangeboden te krijgen, dat van een jong meisje van haar leeftijd.

Locatie

Kinepolis, zaal 2 


Les Enfants des autresq


5 t/m 7 maart

Film

Lerares Rachel (Virginie Efira) tikt de veertig aan als ze smoorverliefd wordt op Ali, die ze tijdens een gitaarles leert kennen. Al snel raakt ze ook verknocht aan zijn vierjarige dochter Leila en krijgt ze ook te maken met de moeder (Chiara Mastroianni) van het meisje. In deze nieuwe situatie ervaart Rachel niet alleen moedergevoelens voor Leila en alle risico’s die het houden van andermans kinderen met zich mee brengen, maar begint ze ook haar eigen kinderwens te herontdekken. Regisseur Rebecca Zlotowski (‘Un fille facil’, ‘Grand Central’) baseerde zich deels op haar eigen ervaringen en onderzoekt met ‘Les enfants des autres’ de vele verschillende vormen die ouderschap kunnen aannemen. De film werd geselecteerd voor de filmfestivals van Venetië en Toronto in 2022.

 

Locatie

Lievekamp, Rabozaal


Annie Colère (Blandine Lenoir) - extra film


12 maart

Film

Een film van Blandine Lenoir met Laure Calamy, Zita Hanrot, India Hair, Yannick Choirat

Februari 1974. Omdat ze per ongeluk zwanger raakt, ontmoet Annie, een werkneemster en moeder van twee kinderen, de MLAC – Movement for Abortion and Contraception Freedom, die in het bijzijn van iedereen illegale abortussen toepast.
Verwelkomd door deze unieke beweging, gebaseerd op concrete hulp aan vrouwen en het delen van kennis, zal ze in de strijd voor de goedkeuring van de wet op abortus een nieuwe betekenis aan haar leven vinden.

 

Locatie

Kinepolis, zaal 2 


El Castigo (Matias Bize) - extra film


19 maart

Film

Ana en Mateo zijn wanhopig op zoek naar hun zoon die verdwaald is in een lommerrijk bos naast de weg. Terwijl het donker begint te worden en zelfs met de hulp van de politie kunnen ze de kleine Lucas nog steeds niet vinden, die lijkt te zijn opgeslokt door dit prachtige maar bedreigende bos. De spanning over de zoektocht naar hun zoon en de intriges of hij erin zal slagen te verschijnen, brengt Ana en Mateo ertoe hun liefde, hun leven en hun eigen rol in het gezin te heroverwegen.

Locatie

Kinepolis, zaal 2 


Riceboy Sleeps (Anthony Shim) - extra film


26 maart

Film

So-Young is een Koreaanse alleenstaande moeder die haar puberzoon Dong-Hyun in de jaren negentig opvoedt in een buitenwijk van Canada. Vastbesloten om hem een ​​beter leven te bieden dan het leven dat ze in haar geboorteland heeft achtergelaten, doet ze haar best om de voortdurende raciale en culturele uitdagingen waarmee ze wordt geconfronteerd te overwinnen.

Naarmate Dong-Hyun ouder wordt, wordt hij steeds nieuwsgieriger naar zijn Koreaanse afkomst en in het bijzonder naar zijn overleden vader – een onderwerp dat So-Young weigert te bespreken. In plaats daarvan is ze vastbesloten verder te bouwen aan haar nieuwe leven, dat nu een relatie omvat met een vriendelijke Koreaans-Canadese man die graag de rol van Dong-Hyuns surrogaatvader op zich wil nemen. Dit verergert de gespannen relatie tussen haar en Dong-Hyun alleen maar. Dan zorgt plotseling, verwoestend nieuws ervoor dat de moeder en zoon voor het eerst sinds hun vertrek naar Zuid-Korea terugkeren in de hoop opnieuw verbinding te maken met hun roots en hun tragische verleden te verzoenen.

Locatie

Kinepolis, zaal 2